Nieuws

Donderdag 23 maart opent de Subsidie Circulaire Ketenprojecten (SCK)

Bent u van plan om samen met andere ondernemers een product, proces of dienst circulair te ontwerpen, produceren of organiseren onder leiding van een ervaren procesbegeleider? De subsidie Circulaire Ketenprojecten (SCK) kan hierbij ondersteuning bieden.

Lees meer

Brabantse ondernemers opgelet: Subsidie Innovatie Bestaande ondernemingen (SIB) gaat open!

Vanaf 1 februari 2023 opent de Subsidie Innovatie Bestaande ondernemingen (SIB) Brabant met als doel om ontwikkeling van innovatieve producten, diensten of processen te stimuleren in de regio Noord-Brabant. Lees hier meer over de SIB.

Lees meer

Wijzigingen in de ISDE-subsidie 2023

Bij de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) is het voor zowel woningeigenaren als zakelijke gebruikers mogelijk om subsidie te krijgen voor het nemen van besparende en duurzame maatregelen in een bestaande woning of bedrijfspand. Lees hier meer over de wijzigingen voor 2023.

Lees meer

SLIM subsidie opent op 1 maart

De SLIM subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken. Vanaf 1 maart 2023 opent de SLIM-subsidieregeling en is het mogelijk om uw aanvraag in te dienen. Lees hier meer over deze subsidie.

Lees meer

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen het hoge energiekosten. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze tegemoetkoming? Lees er hier meer over.

Lees meer

Wijzigingen in de Milieulijst 2023

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) is bedoeld om de investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken fiscaal aantrekkelijker te maken voor ondernemers. Op de Milieulijst staan alle milieuvriendelijke investeringen die in aanmerking komen voor de MIA/Vamil. Ieder jaar wordt deze Milieulijst bijgewerkt. Hier vindt u informatie over de opvallendste wijzigingen.

Lees meer

Wijzigingen in de Energielijst 2023

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is bedoeld om de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat energiezuinig is en/of minder CO2 uitstoot. Op de Energielijst staan alle energie-investeringen die in aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Ieder jaar wordt deze Energielijst bijgewerkt. Hier vindt u informatie over de opvallendste wijzigingen.

Lees meer

WBSO in 2023

In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er voor 2023 geen wijzigingen in de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO)-wetgeving opgenomen. Lees hier meer over WBSO 2023.

Lees meer

Kansen voor West 3: tweede ronde openstellingen

Per 15 november 2022 zijn er 20 nieuwe openstellingen voor projecten binnen het programma Kansen voor West 3. Lees er hier meer over.

Lees meer