Brabantse ondernemers opgelet: Subsidie Innovatie Bestaande ondernemingen (SIB) gaat open!

Vanaf 1 februari 2023 opent de Subsidie Innovatie Bestaande ondernemingen (SIB) Brabant. De provincie Noord-Brabant wil innovatie in de regio stimuleren door subsidie te bieden bij de ontwikkeling van innovatieve producten, diensten of processen door ondernemers die gevestigd zijn in de regio Noord-Brabant. Ondernemers kunnen hier maximaal € 45.000,- subsidie voor ontvangen. De regeling is toegespitst op bestaande ondernemingen, dit betreft ondernemingen die minimaal 3 jaar bestaan. Daarnaast biedt deze subsidie ook mogelijkheden voor samenwerkende ondernemingen.

Doel van SIB

Ondernemers gevestigd in Noord-Brabant die van plan zijn innovatieve ontwikkeling uit te voeren, kunnen vanaf 1 februari 2023 subsidie aanvragen. Het moet hierbij gaan om ontwikkeling van producten (fysieke techniek of programmatuur) of diensten die vernieuwend zijn voor de markt, waarbij dit een technische risicovolle ontwikkeling betreft. De subsidie vergoedt 40% van de kosten van een ontwikkelingsproject, bestaande uit materiaalkosten, externe kosten en eigen uren (à € 50 per uur), tot een maximum van € 45.000.

Openstelling en budget

De subsidie betreft een ‘eerst komt eerst maalt’ subsidie, waarbij in het tijdvak 1 februari tot en met 1 oktober in geheel Noord-Brabant ongeveer € 1,4 miljoen beschikbaar, verdeeld over 4 deel-regio’s. Vanwege het eerst-komt-eerst-maalt karakter van de regeling is het zaak op tijd in te dienen om afwijzing vanwege budgetuitputting te voorkomen.

Meer weten?

Bent u een Brabantse ondernemer, heeft u interesse in de SIB en wilt u  meer weten de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@evolvalor.com.