DHI-subsidieregeling opent binnenkort

Ben jij van plan om te gaan ondernemen in het buitenland? Dan kan de DHI-subsidieregeling uitkomst bieden. Dankzij deze regeling liggen er mooie kansen voor Nederlandse mkb’ers om hun internationale ambities waar te maken. Op 1 februari 2022 gaat een nieuwe aanvraagronde van start.

De DHI-regeling is bedoeld voor drie projecttypen, namelijk Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsprojecten. Bij een demonstratieproject toont de Nederlandse ondernemer aan dat zijn technologie, product of dienst toegevoegde waarde heeft in het buitenland. Bij een Haalbaarheidsstudie onderzoekt de ondernemer de technische en/of commerciƫle haalbaarheid van een buitenlandse investering in zijn technologie, product of dienst. Als laatst zijn er Investeringsvoorbereidingsprojecten, waarbij de Nederlandse ondernemer de technische en/of commerciƫle haalbaarheid van het opzetten van een nieuwe productie- of dienstenfaciliteit in het doelland wordt onderzocht. Klik ook hier voor meer informatie over de DHI.

De DHI-subsidieregeling kan aangevraagd worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de regeling uitvoert namens het ministerie van Buitenlandse Zaken. De regeling opent op 1 februari 2022.