Goed nieuws voor MKB-Nederland met internationale ambities: extra budget DHI beschikbaar

Met de subsidie Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI) stimuleert het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlandse ondernemers om succesvol internationaal te ondernemen in alle landen. Per 21 oktober 2021 is er extra budget voor deze subsidie vrijgemaakt. Het gaat om een verhoging van € 4 miljoen naar € 4,9 miljoen. Het geld is bedoeld voor DHI-projecten in opkomende en ontwikkelde markten.

Type projecten

Binnen de DHI-subsidie zijn er drie type projecten te onderscheiden:

1. Demonstratieprojecten: hierbij gaat het om het daadwerkelijk demonstreren van een technologie, product of dienst in het doelland.

2. Haalbaarheidsstudie: het initiatief ligt bij de buitenlandse partner. De partner heeft interesse in de technologie, product of dienst van het Nederlandse bedrijf. Via een haalbaarheidsstudie onderzoekt u of aanschaf haalbaar is.

3. Investeringsvoorbereidingsproject: het initiatief ligt bij de Nederlandse ondernemer. Het bedrijf onderzoekt of de voorgenomen investering in het buitenland haalbaar is.

Voorwaarden

DHI richt zich op mkb-ondernemingen met internationale ambitie en interesse in buitenlandse markten. Voorafgaand aan een subsidieaanvraag dient er eerst een quickscan ingevuld te worden. De RVO geeft vervolgens een advies op basis waarvan u besluit of u een aanvraag indient. Op 21 oktober 2021 is € 900.000 extra budget beschikbaar gekomen voor de DHI-regeling. De minimale subsidie voor een DHI-project is € 25.000, dit betekent dat de subsidiabele kosten minimaal € 50.000 zijn. De maximale subsidie bij een demonstratieproject is € 200.000. Voor haalbaarheidsprojecten en investeringsvoorbereidingsprojecten is dit € 100.000.

Wil je meer weten?

Een aanvraag indienen kan tot en met 31 december 2021, 17.00 uur, zolang er budget beschikbaar is. Let op, aanvragen worden verwerkt op basis van het ‘first come, first served’ principe. Heb jij ambities om uit te breiden naar het buitenland en wil je weten of de DHI-subsidie mogelijkheden biedt? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@evolvalor.com

 

 

Bronnen

RVO – DHI

RVO- bericht extra subsidie DHI