Subsidie SDE++

Ga je hernieuwbare energie produceren of CO2-reducerende technieken toepassen? Dan is de subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++) mogelijk interessant voor jouw organisatie. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-)profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving.

 

De oude SDE+ regeling is effectief gebleken om de productie van hernieuwbare energie in Nederland te stimuleren. Daarom wordt deze regeling (stapsgewijs) omgevormd naar de nieuwe SDE++ regeling. De SDE++ houdt vast aan een aantal elementen van de SDE+ regeling, zoals het subsidiëren van de onrendabele top, een gefaseerde openstelling en concurrentie tussen de verschillende technieken. Echter, een belangrijk nieuw uitgangspunt in de SDE++ is de rangschikking op basis van verwachte subsidie per vermeden ton CO₂-emissies.

Categorieën

Aanvragen

De regeling is open van 29 september tot en met 22 oktober 2020. Na het indienen ontvang je binnen 13 weken een beschikking. Als deze positief is, staat hierin hoeveel subsidie je ontvangt. De subsidie wordt toegekend over een periode van 12 of 15 jaar. Hoeveel jaren u subsidie krijgt, is afhankelijk van de techniek die u gebruikt.

Geïnteresseerd of benieuwd of dit iets voor jouw bedrijf kan zijn? Neem contact met ons op, wij kijken graag met je mee!

+31 (0) 20 2440317