Subsidie EIA & Mia/Vamil

De Nederlandse overheid stimuleert bedrijven en ondernemers te investeren in duurzame en milieuvriendelijke technieken en voorzieningen. In 2020 kan je van de volgende regelingen profiteren:

– Energie-investeringsaftrek (EIA)

Investeer je in energiezuinige technieken en duurzame energie voor gebouwen, transport en/ of processen? Of investeer je in warmte- infrastructuur? Dan kan je mogelijk in aanmerking komen voor de EIA-regeling. Met EIA kunt u 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop je gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting:

  • Bij 16,5% vennootschapsbelasting (over de eerste € 200.000) is het netto voordeel van een ‘EIA-middel’:
    16,5% x 45% = 7,425% van het investeringsbedrag.
  • Bij 25% vennootschapsbelasting (deel boven € 200.000) is het netto voordeel van een ‘EIA-middel’:
    25% x 45% = 11,25% van het investeringsbedrag
– Milieu-investeringsaftrek (MIA) & Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

Investeer je in milieuvriendelijke technieken? Mogelijk kom je in aanmerking voor fiscale voordelen:

  •  Met de MIA profiteer je van een investeringsaftrek (van de fiscale winst) tot maximaal 36% van het investeringsbedrag, bovenop je gebruikelijke investeringsaftrek. Je betaalt daardoor minder belasting.
  • Met de Vamil kan je 75% van de investeringskosten willekeurig afschrijven. Dat kan op een door jezelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Download onze leaflet

+31 (0) 20 2440317