Duurzame industrie Case SPEAR

De onderneming SPEAR is een samenwerking tussen SABIC, een globale leider in speciale chemicaliën, en Plastic Energy, een pionier in de chemische recycling van plastic. SPEAR staat op het punt om te starten met de constructie van een nieuwe en geavanceerde recycling unit in Geleen, Nederland. Deze recycling unit zal de eerste commerciële unit worden die de circulaire polymeren kan produceren. Deze circulaire polymeren worden gemaakt uit end-of-life plastic. Hiermee wordt een significante bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een circulaire economie voor plastic.

 

 

De realisatie van het project wordt ondersteund door een subsidie uit de Top Sector Energie vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Evolvalor heeft SPEAR succesvol begeleid in de zoektocht naar subsidiemogelijkheden. De Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) is een passende mogelijkheid gebleken. Vervolgens heeft Evolvalor in samenwerking met SPEAR deze subsidie succesvol aan kunnen vragen en hiermee een bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van het project en een stap dichterbij een circulaire economie.

Ben jij ook betrokken in een project of samenwerking dat kan bijdragen aan energie- of klimaatinnovatie? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@evolvalor.com.

 

Bronnen

SABIC and Plastic Energy set to start construction of pioneering advanced recycling unit to increase production of certified circular polymers

SABIC

Plastic Energy

Subsidies

Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)

Uw energieinnovatieproject testen of demonsteren? Kijk snel naar wat de DEI+ voor u kan betekenen!