De VEKI subsidie voor CO2-besparende maatregelen is weer geopend!

De subsidie Versnelde Klimaatinvesteringen Industrie (VEKI) is sinds 22 juni 2022 opnieuw geopend voor aanvragen. Deze regeling maakt het nemen van CO2-besparende maatregelen in de industrie extra interessant. De investeringskosten kunnen soms hoog zijn, waardoor de terugverdientijd lang is. De VEKI maakt het mogelijk om met behulp van een subsidiebijdrage alsnog te investeren in energiebesparende en efficiëntere processen, systemen, apparaten en/of technieken.

Budget

De huidige ronde loopt tot en met 10 januari 2023 en er is een budget van € 47,5 miljoen beschikbaar gesteld. De subsidie bedraagt 30% tot 70% van de subsidiabele kosten en kan oplopen tot ruim € 15 miljoen per project.

Voor wie?

De subsidie is bestemd voor ondernemingen uit de industrie, die voor eigen rekening en risico een project uitvoeren. Onder industrie worden de volgende SBI hoofdgroepen verstaan:

  1. C: de industrie.
  2. D: de productie en distributie van en handel in elektriciteit, aardgas, stroom en gekoelde lucht.
  3. E: de winning en distributie van water, of afval- en afvalwaterbeheer en saneringen.

Thema’s

Het gaat bij de VEKI om (toepassingen van) apparaten, systemen of technieken die een terugverdientijd hebben (zonder subsidie) van meer dan 5 jaar en waarvan de werking al minimaal 3 keer in Nederland is gedemonstreerd. Projecten die voor subsidie in aanmerking komen, hebben betrekking op vier verschillende thema’s:

  1. Energie-efficiëntie.
  2. Recycling en hergebruik van afval.
  3. Lokale infrastructuurvoorzieningen.
  4. Overige CO2-reducerende maatregelen.

Wil je meer weten?

Wil je weten of de VEKI mogelijkheden biedt? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@evolvalor.com.