Support International Business (SIB)

Met de subsidie Support International Business (SIB) stimuleert de RVO mkb-ondernemers om de stap te zetten naar internationaal zakendoen. Met de SIB kan de ondernemer activiteiten financieren om zakelijke kansen te vergroten in een specifiek buitenland, het doelland. Er zijn verschillende activiteiten waarvoor je subsidie kunt krijgen:

1. Collectieve activiteit

Je doet samen met andere bedrijven mee aan een missie of beurs in een specifiek land. Het doel is om jouw product of dienst te promoten bij mogelijke klanten in het doelland. Je komt op deze manier ook in contact met samenwerkingspartners en investeerders. De subsidie bedraagt 50% van de kosten tot maximaal € 1.500,-.   Klik hier voor meer informatie.

2. Individuele beursdeelname

Je doet mee met jouw eigen bedrijf aan een beurs in een specifiek land. Het doel is om jouw product of dienst te promoten bij mogelijke klanten in het doelland. Je komt op deze manier ook in contact met samenwerkingspartners en investeerders. De subsidie bedraagt 50% van de kosten tot maximaal € 2.500,-. Klik hier voor meer informatie.

3. Marktentree

Je start in het doelland, met behulp van een lokale expert, met het opzetten van nieuwe activiteiten. Deze zijn gericht op het positioneren van jouw product of dienst. De expert introduceert je in het doelland bij onder andere relevante lokale partijen. De subsidie bedraagt 50% van de kosten tot maximaal € 2.500,-. Klik hier voor meer informatie.

4. Coaching

Je leert, met behulp van een coach, hoe de uitvoer naar het doelland het best georganiseerd kan worden. Met deze coach kun je sparren over jouw vragen. Na de coaching ben je in het bezit van voldoende kennis om bijvoorbeeld zelf een exportplan te schrijven. De subsidie bedraagt 50% van de kosten tot maximaal € 1.000,-. Klik hier voor meer informatie.

5. Kennis en vaardigheden

Je doet, samen met een expert, kennis op over de juridische en fiscale situatie in het doelland. Je kunt ook marktonderzoek laten uitvoeren over de sector in het doelland. De subsidie bedraagt 50% van de kosten tot maximaal € 2.500,-. Klik hier voor meer informatie.

6. Alternatieve markten Oekraïne en Rusland

Ben jij actief in Oekraïne of Rusland en financieel getroffen door de handelsbeperkingen? Deze subsidie kun je gebruiken als je op zoek wilt gaan naar een vervangende markt. De subsidie bedraagt 80% van de kosten tot maximaal € 2.500,-. Klik hier voor meer informatie.

Budget

In totaal is er € 1.985.000 beschikbaar. Het budget is als volgt verdeeld over de verschillende SIB’s:

Voor SIB Coaching is in totaal € 600.000 beschikbaar, verdeeld over 3 kwartalen:

  • 1 april 2022 t/m 30 juni 2022: € 200.000
  • 1 juli 2022 t/m 30 september 2022: € 200.000
  • 1 oktober 2022 t/m 31 december 2022: € 200.000

Er is in totaal € 1.385.000 beschikbaar voor de overige subsidies:

  • SIB Collectieve activiteit
  • SIB Individuele beursdeelname
  • SIB Marktentree
  • SIB Kennis en vaardigheden
  • SIB Alternatieve markten Oekraïne en Rusland

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de subsidie Support International Business? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en stuur een mail naar info@evolvalor.com.