Subsidie Circulaire Ketenprojecten (SCK) opent in de eerste helft van mei

Naar verwachting opent de Subsidie Circulaire Ketenprojecten (SCK) in de eerste helft van mei. De SCK is bedoeld om mkb’ers samen te laten werken met andere ondernemers om een product- of materiaalketen circulair te maken. Door het toepassen vermindert het gebruik van grondstoffen en de CO2-uitstoot. Kort na afloop van het project moet het resultaat op de markt worden gebracht. Het subsidiebedrag dat hiervoor beschikbaar is gesteld is 6 miljoen euro.

Wat is een circulair ketenproject?

In een circulair ketenproject werken ondernemers samen om product- of materiaalketens circulair te maken. Het kan gaan om:

  • Veranderingen in bestaande product- of materiaalketens;
  • Het opzetten van nieuwe ketens;
  • Het opzetten of veranderen van een deel van een keten.

Het daadwerkelijk gebruik van het product, proces, businessmodel of de dienst zorgt voor minder verbruik van grondstoffen en minder CO2-uitstoot dan in de huidige situatie.

Wat zijn de voorwaarden?

  • De projectactiviteiten moeten bestaan uit experimentele ontwikkeling, procesinnovatie of organisatie-innovatie;
  • Er moet sprake zijn van een samenwerking tussen meerdere partijen in de product- of materiaalketen (min. 3, max. 6 partijen).
  • De subsidie is bedoeld om initiatieven te stimuleren die zo hoog mogelijk op de R-ladder van circulaire strategieën staan.

Hoe hoog is de subsidie?

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot een maximaal bedrag van € 20.000,- per mkb-ondernemer, inclusief het inhuren van een ervaren procesbegeleider.

Aanvraag

Indienen van aanvragen naar verwachting in de eerste week van mei 2022. Beoordeling van aanvragen werkt volgens het “First Come, First Serve” principe, dus wees er snel bij. Wil je meer weten? Stuur dan een mail naar info@evolvalor.com of bel +31 (0) 20 244 0317.