MIT: R&D-samenwerkingsprojecten Artificial Intelligence (AI)

Artificial Intelligence (AI) heeft zich ontwikkeld tot een systeemtechnologie die tal van andere innovaties mogelijk maakt. Nederland heeft een goede uitgangspositie op het gebied van machine learning, hybride AI-systemen en verantwoord gebruik van AI. Echter, succesvolle benutting van het potentieel van AI gaat niet vanzelf. Daarom wordt de nieuwe subsidie MIT: R&D samenwerkingsprojecten AI door de RVO geïntroduceerd. Met deze subsidie wilt de RVO de ontwikkeling van AI ondersteunen en bijdragen aan een sterke kennis- en innovatiebasis op het gebied van AI voor het mkb. Het totale beschikbare budget is € 2,9 miljoen.

Wat zijn de voorwaarden?

De algemene voorwaarden voor deze subsidie zijn hetzelfde als voor de generieke subsidie voor MIT R&D samenwerkingsprojecten. Daarnaast komen de projecten die bijdragen aan de generieke ontwikkeling van AI in aanmerking:

  • De inzet van Machine Learning, waaronder Supervised Learning, Unsupervised Learning en Reinforcement Learning.
  • Een aantoonbaar nieuwe oplossing voor één of meerdere toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC): Energie & Duurzaamheid, Gezondheid & Zorg, Recht & Veiligheid, Landbouw & Voeding, Cultuur & Media, Financiële Dienstverlening, Gebouwde Omgeving, Haven & Maritiem, Mobiliteit, Transport & Logistiek, Onderwijs, Publieke Diensten, Technische Industrie.
  • Een aanpak die oog heeft voor betrouwbare en mensgerichte AI. Iedereen die te maken heeft met de toepassing van AI wordt zo veel mogelijk betrokken bij het maken van keuzes over de ontwikkeling en het gebruik.

Hoeveel subsidie kun je krijgen?

Voor kleine R&D-samenwerkingsprojecten is de subsidie minimaal € 50.000,- en maximaal € 200.000,- per innovatieproject, waarvan minimaal € 25.000,- per deelnemer en maximaal € 100.000,- per deelnemer.

Voor grote R&D-samenwerkingsprojecten is de subsidie minimaal € 200.000,- en maximaal € 350.000,- per innovatieproject, waarvan minimaal € 25.000,- en maximaal € 175.000,- per deelnemer.

Wil je meer weten?

De subsidie is open vanaf 15 maart en sluit op 10 mei 2022. De ervaring leert dat het schrijven van een volledig projectplan en overige administratieve verplichtingen enige tijd kan vergen, dus ons advies is om hier tijdig mee te starten. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de MIT: R&D Samenwerkingsprojecten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en stuur een mail naar info@evolvalor.com.