Datum bekend opening Mkb-Innovatiestimulering Topsectoren: Haalbaarheidsprojecten (MITH) 2022

De subsidie mkb Innovatiestimulering Topsectoren: Haalbaarheidsprojecten (MITH) stimuleert mkb’ers hun innovatieplannen uit te voeren. Een haalbaarheidsproject is bedoeld om de technische en economische risico’s van een voorgenomen innovatieproject in kaart te brengen. Denk hierbij aan activiteiten als literatuuronderzoek, marktverkenning en experimentele ontwikkeling. Het resultaat van een haalbaarheidsstudie betreft een gefundeerde Go/No-Go beslissing met betrekking tot een eventueel vervolg-ontwikkeltraject. De datum van de opening van deze subsidie is gepland op 12 april 2022.

Voorwaarden & bijdrage per project*

  • Subsidie per project tot maximaal € 20.000,- (40% van de subsidiabele kosten);
  • Minimaal 60% van de subsidiabele kosten betreft een haalbaarheidsstudie (max. 40% experimentele ontwikkeling);
  • Voor de uren binnen het project geldt een forfaitair uurtarief van € 60,-!
  • Projecten kennen een looptijd van maximaal 1 jaar;
  • Maximaal 4 maanden na indiening van de aanvraag moet het project van start gaan.

Aanvragen

Voor dit instrument is zowel regionaal als landelijk budget beschikbaar. De toewijzing van subsidie voor een haalbaarheidsproject gebeurt op basis van het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. De periode waarin aanvragen ingediend kunnen worden start op 12 april 2022. Omdat de regeling volgens het first-come-first-serve principe werkt is indiening op de dag van openstelling noodzakelijk.

Wil je meer weten?

De ervaring leert dat het schrijven van een volledig projectplan en overige administratieve verplichtingen enige tijd kan vergen, dus ons advies is om hier tijdig mee te starten. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de MITH voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en stuur een mail naar info@evolvalor.com.

 

*Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit bericht.