Het Circulair Matchmaking Programma voor innovatieve bedrijven in Noord-Holland

De Provincie Noord-Holland introduceert het Circulair Matchmaking Programma (CMP), waarmee de provincie de overgang naar een circulaire economie verder wilt versnellen. Het CMP wil circulaire vraagstukken van grote mkb’ers/bedrijven helpen oplossen. Daarnaast wilt het CMP start-ups en scale-ups die circulaire innovaties hebben ontwikkeld laten doorgroeien. Dit wordt gefaciliteerd door beide groepen aan elkaar te matchen.

Het programma

Binnen het CMP wordt het grootbedrijf of de (grote) mkb’er begeleid door een adviseur, waarbij het circulaire probleem of de behoefte van de mkb’er scherp wordt gesteld. Start-ups, scale-ups en innovatief mkb die circulaire innovaties hebben ontwikkeld worden gekoppeld aan grote (mkb) bedrijven met circulaire vraagstukken. Bedrijven kunnen hiermee optreden als launching customer, technisch partner en/of pilot locatie. Daarnaast stelt het CMP een overzicht samen van start-ups, scale-ups en innovatief mkb om zo het circulaire aanbod dat beschikbaar is in Nederland beter zichtbaar te maken. Zodra er een match is gevonden, blijft het CMP beide partijen begeleiden om ervoor te zorgen dat er een concrete samenwerking uit komt.

Voordelen voor grote (mkb) bedrijven:

 • Contact met aanbieders van circulaire diensten en producten.
 • Hulp bij verschillende vraagstukken hoe het bedrijf circulair te maken, de producten of diensten circulair te leveren en het complete bedrijf mee te krijgen in de transitie naar een circulaire bedrijfsvoering.

Voordelen voor start-ups en scale-ups:

 • Contact met ondernemers in Noord-Holland die willen verduurzamen.
 • Bekendheid voor jouw bedrijf, producten en diensten.
 • Een podium op de website van de provincie Noord-Holland in het kader van circulariteit en circulair aanbod.

Voorwaarden

Het CMP richt zich op het mkb, omdat daarmee de schaal bereikt kan worden voor circulaire economie die de provincie Noord-Holland voor ogen heeft.

Voorwaarden voor grote (mkb) bedrijven:

 • Minimaal € 500.000 omzet per jaar.
 • Minimaal 5 jaar oud.
 • Actief in de sectoren biomassa & voedsel, bouw, plastic of textiel.
 • Gevestigd in Noord-Holland.
 • Op zoek naar klanten, leveranciers, ketenpartners of samenwerkingspartners.
 • Groeiambitie in de circulaire economie.

Voorwaarden voor deelnemende start-ups, scale-ups en innovatief mkb:

 • Intentie tot langdurige samenwerking.
 • Capaciteit of in elk geval de ambitie om mee te kunnen schalen met het grote (mkb) bedrijf.
 • Gevestigd in Noord-Holland.

Wil je meer weten?

Ben jij een Noord-Hollandse ondernemer of starter en ben je geïnteresseerd om mee te doen aan dit programma? Kijk dan op de website van Noord-Holland voor meer informatie of neem contact met ons op en stuur een mail naar info@evolvalor.com.

 

 

+31 (0) 20 2440317