Extra subsidie beschikbaar voor investeringen in warmtepompen

De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) zal in 2022 extra aantrekkelijk worden. Het kabinet ziet een belangrijke rol voor (hybride) warmtepompen en verduurzaming. Daarom wordt middels de ISDE de aanschaf van een warmtepomp haalbaarder en betaalbaarder gemaakt voor huiseigenaren, VvE’s en zakelijke gebruikers.

Verhoging van het subsidiepercentage

Het subsidiepercentage van de aanschafprijs voor een (hybride) warmtepomp zal de komende drie jaar verhoogd worden van 20% naar 30% vanaf 2022. Om deze verhoging van het subsidiepercentage mogelijk te maken, zal het ISDE-budget verhoogd worden voor de periode 2022-2024 tot € 282 miljoen.

Extra informatie over ISDE

De ISDE is bedoeld om bestaande gebouwen te verduurzamen met onder andere warmtepompen, zonnepanelen, zonneboiler, aansluitingen op het warmtenet en kleinschalige windturbines. De subsidie is beschikbaar voor woningeigenaren, zakelijke gebruikers, fabrikanten, importeurs of leveranciers.

Wil je meer weten?

De mogelijkheden en voorwaarden voor het aanvragen van ISDE verschilt per type investering. Zijn er plannen om te investeren in verduurzaming? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en stuur een mail naar info@evolvalor.com.

+31 (0) 20 2440317