Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf krijgen steun van de overheid bij het verduurzamen van hen bedrijf. Veel van hen hebben vaak weinig tijd en capaciteit om zelf uit te zoeken hoe energie bespaard kan worden en hoe de CO2-uitstoot van het bedrijf verlaagd kan worden.

Energieadvies

Mkb-ondernemers die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen kunnen subsidie krijgen voor het laten opstellen van een professioneel advies door een energieadviseur. Denk hierbij aan advies op het gebied van isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp of energiewinst in de bedrijfsvoering. Ook kan er subsidie aangevraagd worden voor ondersteuning bij de uitvoering van de maatregelen, zoals bijvoorbeeld de inschakeling van een projectleider voor het inkooptraject en het regelen van de financiering.

Aanvragen

De subsidie kan aangevraagd worden vanaf 1 oktober 2021 t/m 30 september 2022 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De maximale subsidie is 2.500 euro per bedrijfspand. In totaal is er 28,2 miljoen euro beschikbaar.

Wil je meer weten?

Wil je weten of de Subsidieregeling Verduurzaming MKB mogelijkheden biedt? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@evolvalor.com.

 

 

Bron

RVO

Rijksoverheid