Ketenmachtiging voor subsidieaanvragen

Vanwege nieuwe wetgeving, Wet Digitale Overheid, is het vanaf 2021 verplicht om een ketenmachtiging af te geven. Met een ketenmachtiging geeft jouw bedrijf een andere organisatie (intermediair) het recht om namens jouw bedrijf rechtshandelingen uit te voeren bij overheidsinstanties. De digitale ketenmachtiging vervangt de papieren volmacht. Deze nieuwe vorm van machtigen waarborgt dat de machtiging goed is geregeld.

Waarom een ketenmachtiging?

Steeds meer overheidszaken worden digitaal geregeld. De Wet Digitale Overheid waarborgt daarom het veilig en betrouwbaar kunnen inloggen voor Nederlandse bedrijven bij de (semi-)overheid. Jouw bedrijf kan met de ketenmachtiging Evolvalor bevoegdheid geven om namens jouw bedrijf te mogen handelen.

Hoe werkt dit?

Op het moment dat wij bijvoorbeeld een WBSO-aanvraag voor jou indienen, benaderen wij jou om de ketenmachtiging in orde te maken. Wij sturen de ketenmachtiging via een e-mail. Vervolgens moet het ketenmachtigingsformulier (binnen 3 maanden) op papier ondertekend en samen met een kopie van legitimatie, opgestuurd worden naar onze gecertificeerde eHerkenningsleverancier QuoVadis. Na de controle is de ketenmachtiging actief en regelen wij jouw subsidieaanvraag.

Wil je meer weten?

Heb jij problemen met het afgeven van de ketenmachtiging? Of heb je andere vragen hierover? Neem dan contact met ons op door te bellen of te mailen, zodat wij je hierbij kunnen ondersteunen.