Drie tips voor MIT: R&D Samenwerkingsprojecten

Op 1 juni 2022 is de subsidie MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT): R&D Samenwerkingsprojecten geopend. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die gericht zijn op product-, proces- of dienstontwikkeling. Het gaat hierbij om de daadwerkelijke ontwikkel- en proof of conceptfase. Evolvalor heeft drie tips om rekening mee te houden bij een aanvraag van deze subsidie.

1. Maatschappelijke impact

Vanaf dit jaar dient een MIT: R&D Samenwerkingsproject aan te sluiten bij het missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid. Alle topsectoren hebben zogenaamde Kennis- en Innovatieagenda’s (KIA’s) geformuleerd, waarbij het project aansluiting moet vinden. Deze KIA’s zijn als volgt:

  1. Energie en Duurzaamheid
  2. Gezondheid en Zorg
  3. Landbouw, Water en Voedsel
  4. Veiligheid
  5. Sleuteltechnologieƫn
  6. Maatschappelijk verdienvermogen

2. Alleen de beste projecten

De aanvragen worden ingediend bij het regionale loket. Ieder loket heeft een bepaald budget tot haar beschikking, dat verdeeld zal worden over de beste projecten. De beoordeling van een project vindt plaats op basis van 4 onderdelen, waarbij maximaal 25 punten behaald kunnen worden. Een beoordelingscommissie van verschillende specialisten zal de aanvraag hierop scoren. Deze vier onderdelen zijn als volgt:

  1. Er wordt meer technologische vernieuwing of wezenlijk nieuwe toepassing van een bestaand product, proces of dienst verwacht.
  2. Er wordt meer economische waarde gecreƫerd voor de deelnemers van het project, de topsectoren en/of de lokale economie.
  3. De kwaliteit van de MIT: R&D Samenwerking is hoog. Dit wordt beoordeeld op basis van de kwaliteit van het projectplan, de mate van complementariteit van de deelnemers, de capaciteiten van de deelnemers en de kwaliteit van de projectorganisatie.
  4. De verwachte impact wordt gerealiseerd op een of meer van de KIA’s.

3. Volledige aanvraag indienen

De aanvraag wordt alleen in behandeling genomen als deze volledig is. Dit betekent dat alle benodigde bijlagen zoals het projectplan, statuten of samenwerkingsovereenkomst ingediend worden. Echter, de verplichte bijlagen verschillen per regionaal loket. Controleer dus goed of je alle verplichte bijlagen hebt ingediend.

Wil je meer weten?

Heb jij plannen om een samenwerkingsproject te starten en wil je weten wat de subsidiemogelijkheden hiervoor zijn? Tot uiterlijk 13 september 2022 kun je de MIT: R&D subsidie aanvragen. Neem contact met ons op en stuur een mail naar info@evolvalor.com om erachter te komen wat wij voor jou kunnen betekenen.