Topsectoren

Nederland behoort tot de 20 grootste economieën ter wereld en wordt wereldwijd als toonaangevend kennisland beschouwd. Om op zowel economisch als maatschappelijk vlak tot deze top te blijven behoren, richt de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) zich op topsectoren. Het doel is om innovatie binnen deze topsectoren te bevorderen.

Wat zijn topsectoren?

Topsectoren zijn gebieden waar het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoekscentra wereldwijd in uitblinken. De topsectoren dragen bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en de verwezenlijking van de missies voor de toekomst. Het bedrijfsleven, universiteiten, onderzoekscentra en de overheid werken samen aan kennis en innovatie om deze positie nog sterker te maken. De RVO bevordert innovatie in deze topsectoren door middel van investeringen, fiscale prikkels, garanties en het wegnemen van belemmeringen. Er zijn negen topsectoren:

  1. Agri & Food;
  2. Chemie;
  3. Energie;
  4. Creatieve Industrie;
  5. Hightech Systemen & Materialen en ICT;
  6. Life, Sciences & Health;
  7. Logistiek;
  8. Tuinbouw & Uitgangsmaterialen;
  9. Water.

Subsidie voor innovatie

Eén van de instrumenten waarmee de RVO innovatie in topsectoren bevordert is de MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) voor haalbaarheidsprojecten of R&D samenwerkingsprojecten. Klik hier om meer te lezen over de MIT.

Wil je meer weten?

Wil je weten of de MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren mogelijkheden biedt? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@evolvalor.com.