LIFE

LIFE is een Europese subsidie gericht op innovatieprojecten die bijdragen aan de Europese klimaat- en milieudoelstellingen. Met LIFE kan iedere ondernemer (grote & kleine bedrijven, overheden en ngo’s) een subsidie ontvangen voor projecten die betrekking hebben op natuur, milieu, klimaat & circulaire economie.

Europees milieu- en klimaatbeleid

LIFE draagt bij aan het realiseren van het Europese milieu- en klimaat beleid, zoals de Europese Green Deal (lees hier meer). Het project moet dit Europese milieu- en klimaatbeleid verder ontwikkelen of in de praktijk brengen, met een duidelijke onderbouwing van de impact. Voorbeelden van een LIFE project zijn het verminderen van geluidsoverlast, het efficiƫnter gebruikmaken van grondstoffen of het bevorderen van de biodiversiteit.

Deelprogramma’s

LIFE bestaat uit twee deelprogramma’s, met ieder een eigen kader en aanvraagprocedure:

  1. Deelprogramma Klimaat
  2. Deelprogramma Milieu

De verwachting is dat er meer bekend wordt over het programma aan het begin van de zomer 2021. De sluitingsdatum van de subsidie is naar verwachting in de herfst van 2021.

Wil je meer weten?

Gezien de variƫteit binnen de kaders van de subsidie is het soms lastig te bepalen of jouw project of idee hier binnen valt. Het advies is om al bij een eerste idee ontwikkeling contact op te nemen, je hoeft dus niet te wachten op een specifieke call. Wil je weten of LIFE mogelijkheden biedt? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@evolvalor.com.

 

Bron

RVO

+31 (0) 20 2440317