Kennis- en Innovatieagenda’s

De subsidie-aanvragen van de mkb Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT-regeling) dienen aan te sluiten bij het missiegedreven beleid van de Nederlandse overheid. Het missiegedreven beleid is ontstaan uit de koppeling van maatschappelijke uitdagingen aan het bedrijfsleven en kennisinstellingen. Op basis van dit missiegedreven beleid hebben topsectoren Kennis en Innovatie Agenda’s (KIAs) opgesteld.

Concrete missies

Het missiegedreven beleid bestaat uit 25 missies verdeeld binnen 4 thema’s (lees hier meer). Uiteindelijk vormen deze missies de basis voor de Kennis en Innovatie Agenda’s (KIAs) van iedere topsector.

KIAs

De KIAs geven aan op welke kennis- en innovatieopgaven de komende jaren ingezet wordt en wat daarbij de prioriteiten zijn. In deze agenda’s zijn niet langer sectoren, maar thema’s het uitgangspunt. Via de links hieronder zijn de kennis- en innovatieagenda’s te bekijken:

  1. Energietransitie & Duurzaamheid, bestaande uit drie deelagenda’s:
    1. Integrale Kennis- en Innovatieagenda Klimaat en Energie;
    2. Toekomstbestendige mobiliteitssystemen;
    3. Circulaire economie.
  2. Landbouw, water en voedsel;
  3. Gezondheid en zorg;
  4. Veiligheid;
  5. Sleuteltechnologieën;
  6. Maatschappelijk verdienvermogen.

De agenda’s zijn een weergave van de inhoudelijke doelen die de gezamenlijke topsectoren en hun partners willen bereiken (bron).

Wil je meer weten?

De mkb Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) wilt mkb’ers stimuleren bij hun innovatieplannen en het behalen van de doelen beschreven in de KIAs (lees hier meer over de MIT). Wil je weten of de mkb Innovatiestimulering Regio en Topsectoren mogelijkheden biedt? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@evolvalor.com.