Vooruitgang in de Circulaire Economie

Van maandag 1 februari tot zaterdag 6 februari 2021 is het ‘de Week van de Circulaire Economie’. Dit is een jaarlijkse campagneweek waarin ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun (digitale) deuren open zetten om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Hierin worden succesfactoren en uitdagingen besproken. In het kader van ‘de Week van de Circulaire Economie’ presenteert Evolvalor graag een succesvolle casus.

Circulaire Economie voor plastic

De samenwerking tussen SABIC, een globale leider in speciale chemicaliën, en Plastic Energy, een pionier in de chemische recycling van plastic, heeft geleid tot een groot succes. SABIC en Plastic Energy staan op het punt om te starten met de constructie van een nieuwe en geavanceerde recycling unit in Geleen, Nederland. Deze recycling unit zal de eerste commerciële unit worden die de circulaire polymeren kan produceren. Deze circulaire polymeren worden gemaakt uit end-of-life plastic. Hiermee wordt een significante bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een circulaire economie voor plastic.

Door de bouw van de nieuwe unit wordt de toegankelijkheid voor de consument om gebruik te maken van duurzame materialen sterk verbeterd. De verwachting is dat de recycling unit operationeel wordt in de tweede helft van 2022. Voor de realisatie van het project is SPEAR (SABIC Plastic Energy Advanced Recycling BV) opgericht. Daarnaast wordt de realisatie van het project ondersteund door een subsidie uit de Top Sector Energie vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Subsidiemogelijkheden

Evolvalor is een samenwerking aangegaan met SPEAR om te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er waren voor hen. Hierbij is de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) een passende mogelijkheid gebleken (lees hier meer over DEI+). Evolvalor heeft in samenwerking met SPEAR deze subsidie succesvol aan kunnen vragen en hiermee kunnen bijdragen aan de realisatie van het project.

Ben jij ook betrokken in een project of samenwerking dat kan bijdragen aan energie- of klimaatinnovatie? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@evolvalor.com.

 

Bronnen

SABIC and Plastic Energy set to start construction of pioneering advanced recycling unit to increase production of certified circular polymers

SABIC

Plastic Energy