Samen Kansrijk en Gezond

Praktisch geschoolde mensen in Nederland leven gemiddeld 6 jaar korter dan theoretisch geschoolde mensen. Dit wordt onder andere veroorzaakt door achterstanden, zoals werkeloosheid, ongunstige woon- en werkomstandigheden en armoede. Deze problemen worden vaak van generatie op generatie doorgegeven. Het is de droom van vermogensfonds FNO dat er in Nederland geen achterstand in gezondheid bestaat bij praktisch geschoolde mensen met een lager inkomen. Om deze droom te verwezenlijken introduceert FNO het programma Samen Kansrijk en Gezond.

Inhoud van het programma

Samen Kansrijk en Gezond is een langdurig programma van 10 jaar (looptijd 2021-2030) waarin in totaal 40 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld. In het programma zijn de volgende oplossingsrichtingen gedefinieerd:

  • Oplossingen richting doelgroep en ervaringsdeskundigen;
  • Oplossingen richting professionals;
  • Oplossingen richting aanpak en beleid op lokaal en landelijk niveau voor wat betreft organisatie van het werk en de financiële aansturing/facilitering;
  • Oplossingen gericht op preventie.

Daarnaast zal het programma zich focussen op een beperkt aantal gebieden waar langere tijd in wordt geïnvesteerd. Er zal aandacht komen voor het meten van en leren over de effecten op de gezondheid. Als laatst is het een aandachtspunt dat deze opgedane kennis wordt gedeeld.

Simpel gezegd houdt dit in dat FNO in een beperkt aantal gebieden aan de slag gaat om gezondheidsachterstanden terug te dringen in samenwerking met gezinnen en professionals.

Wat betekent dit?

Gedurende de looptijd van het programma zal FNO met meerdere openstellingen van subsidie komen. Zowel onderzoeks- en investeringsprojecten als projecten met fysieke uitvoering komen in aanmerking voor een tegemoetkoming.

Wil je nu al weten of Samen Kansrijk en Gezond mogelijkheden biedt? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@evolvalor.com.

 

Bron

FNO